PubMed

Voor deze website is een selectie gemaakt van de op dit moment meest relevante en frequent geraadpleegde publicaties met betrekking tot somatische complicaties als gevolg van antipsychoticagebruik. De selectie wordt regelmatig aangevuld. Om te zoeken naar publicaties buiten dit overzicht, kan gebruik gemaakt worden van PubMed.

 

Wat is PubMed? PubMed is een service van het National Library of Medicine, een zoekprogramma naar artikelen over medische onderwerpen. De meeste artikelen zijn afkomstig van Medline. Via de PubMed Quick Start is snel te zien op welke manieren gezocht kan worden in de database, bijvoorbeeld zoeken op key words of op auteur, zoeken in een specifiek tijdschrift, of het maken van een gecombineerde zoekopdracht via de search builder.

 

Soms zijn artikelen vrij beschikbaar, vaak rust er echter copyright op. GGz-instellingen hebben meestal een abonnement op diverse tijdschriften, via deze weg zijn beschermde artikelen dan te verkrijgen. Bent u werkzaam in een GGz-instelling, dan loont het de moeite dit na te gaan.