NVvP Voorjaarscongres 2019

LocatieIn het MECC te Maastricht
Datum
DoelgroepPsychiaters, psychologen, verpleegkundig specialisten (and allen in opleiding)
Patiënten en naasten

Inhoud

Thema 2019: Psychiatrie van de toekomst 

Het Voorjaarscongres 2019 vindt plaats van 3 t/m 5 april in het MECC Maastricht. Het thema is 'Psychiatrie van de toekomst'.

De ban van beperkte behandelmogelijkheden binnen de psychiatrie moet doorbroken worden. Nieuwe onderzoeksmethoden en technologische ontwikkelingen bieden ons de mogelijkheid psychiatrische aandoeningen steeds beter te begrijpen. Om deze mogelijkheden optimaal te benutten moeten we een aantal belangrijke keuzes maken. Gaan we bestaande diagnoses en hypotheses verder onderzoeken? Of laten we de computer met grote databestanden nieuwe diagnostische patronen ontdekken en behandelkeuzes maken? Houden we vast aan dubbelblinde trials of moeten we direct naar een meer gepersonaliseerde vorm? Hebben nieuwe behandeltechnieken de toekomst, zoals neuromodulatie of gentherapie? Moet het traditionele spreekuur blijven bestaan? Of kan de psychiater beter online de patiënt in zijn eigen omgeving onderzoeken en behandelen? En hoe ver mogen we gaan in het online beschikbaar stellen van patiënten-data? De psychiatrie van de toekomst biedt ongekende mogelijkheden maar ook vele dilemma’s en vormt daarom het thema van dit congres.

 

OPENING ABSTRACTMODULE
Wilt u een bijdrage leveren aan het Voorjaarscongres 2019? De abstractmodule voor het indienen van een sessie (symposium, workshop, discussiegroep of poster) staat open van maandag 27 augustus t/m maandag 1 oktober 2018.

 

Voor meer informatie klik hier

 

Meer informatie en aanmelden

Het Voorjaarscongres 2019 duurt 3 dagen (woensdag 3 april  t/m vrijdag 5 april 2019) en over de dagen verdeeld vinden meerdere parallelssies plaats bestaande uit Symposia, Workshops, Discussiegroepen en Postersessies.

 

Voor meer informatie klik hier