Dr. Wiepke Cahn

 Foto Wiepke Cahn

psychiater

 

Universitair Medisch Centrum Utrecht
Postbus 85500
3508 GA  Utrecht
088 755 71 10

 

Dr. Wiepke Cahn is sinds 1996 werkzaam als psychiater in het UMC Utrecht. Zij promoveerde in 2003 op het proefschrift ‘Brain morphology during the early course of schizophrenia'. Tot 2012 was zij medisch hoofd van de zorglijn psychotische stoornissen van het UMC Utrecht.

 

Momenteel is zij projectleider van het ‘Youth Center’, een samenwerking tussen het hersencentrum van het UMCUtrecht en het speerpunt ‘Youth and Identity’ van de Universiteit van Utrecht. Zij is hoofdonderzoeker van het ‘Genetic Risk and Outcome of Psychosis (GROUP) project en in haar eigen onderzoek houdt zij zich bezig met de etiologie en het beloop van schizofrenie.  

 

Dr. Wiepke Cahn zat tot 2012 in de redactie van het 'Tijdschrift voor Psychiatrie'  en was hoofdredacteur van het 'Handboek schizofrenie'. Momenteel is zij vice-voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie en is zij bestuurslid van de stichting kwaliteitsontwikkeling GGZ. Zij publiceerde meer dan 130 wetenschappelijke artikelen en hoofdstukken in boeken.

 

Alle publicaties in pubmed van Wiepke Cahn