Prof. dr. Peter N. van Harten

foto Peter van Harten

bijzonder hoogleraar Psychiatrie, directeur Innova

 

GGz Centraal
Innova
Medisch Centrum
Postbus 3051
3800 DB  Amersfoort
033 460 92 52

 

Peter van Harten is bijzonder hoogleraar psychiatrie aan de universiteit van Maastricht en directeur van 'Innova', het instituut voor opleiding, onderzoek en innovatie in GGz Centraal. Tevens is hij hoofdredacteur van het Tijdschrift voor Psychiatrie en van www.psychiatrienet.nl en www.psychiatrynet.eu.

 

Hij promoveerde in 1998 in Utrecht bij prof. dr. R.S. Kahn en prof dr. J.M. van Ree op een proefschrift over bewegingsstoornissen bij psychiatrische patiënten.

 

Hij werkte van 1990 tot 1995 op Curaçao als psychiater in de Dr. David Capriles kliniek en was tevens consulent in een tehuis voor dubbelgehandicapte kinderen, Mgr. Verriet instituut, consulent voor St. Maarten en Pro-Justitia rapporteur.

 

Hij is auteur van drie monografieën over bewegingsstoornissen. Hij publiceert zowel nationaal als internationaal onder meer over de epidemiologie en klinische aspecten van bewegingsstoornissen. Hij geeft landelijke workshops over: 'Bewegingsstoornissen in de psychiatrie', 'Evidence Based Medicine' en 'Schrijf een artikel!'.

 

Conflict of interest: Peter van Harten geeft regelmatig lezingen op bijeenkomsten gesponsord door de farmaceutische industrie.

 

Alle publicaties in pubmed van Peter van Harten

 

Drie monografieën over bewegingsstoornissen: Van Harten PN. Bewegingsstoornissen door antipsychotica: diagnostiek en behandeling. Amsterdam: Boom, 2000. Van Harten PN. Bewegingsstoornissen door medicijnen: een handleiding voor psychiatrisch verpleegkundigen., 2004. Van Harten PN. Bewegingsstoornissen in de psychiatrie: Casuïstiek en achtergronden. Utrecht: de Tijdstroom, 2005.