Website Psychofarmaca Expert Platform Nederland live

Met genoegen informeren wij u over het onafhankelijk Psychofarmaca Expert Platform Nederland. De website is inmiddels live gegaan.

 

Het Psychofarmaca Expert Platform (PEPNed) is een platform voor professionals met als doel het ontwikkelen en verspreiden van kennis over bijwerkingen van psychofarmaca. PEPNed is een samenwerking van GGz Centraal, UMC Utrecht en Universiteit Maastricht.

Door middel van casuïstiekbeschrijvingen, richtlijnen, meetinstrumenten en praktische tips biedt www.pepned.nl handvatten voor de dagelijkse ggz-praktijk. Op PEPNed vindt u ook informatie over lopend en afgerond onderzoek binnen het Platform en daarbuiten.

 

Psychofarmaca hebben een centrale plaats in de behandeling van psychiatrische aandoeningen. Uitgebreide literatuur laat zien hoe effectief deze middelen kunnen zijn bij de juiste indicatie. Deze middelen kennen echter ook veel bijwerkingen die de kwaliteit van leven van de patiënt sterk kunnen beïnvloeden. Psychiaters, farmacologen en andere specialisten in genoemde instellingen hechten veel belang aan het onderkennen van bijwerkingen. PEPNed wil bij behandelaars de kennis over de effectiviteit en de bijwerkingen van psychofarmaca vergroten.

 

Op de website is op dit moment vooral informatie te vinden over bijwerkingen van antipsychotica. Het Platform nodigt andere (para)medische professionals uit om hun expertise te delen, op het gebied van antipsychotica, maar ook als het andere psychofarmaca betreft.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met dr. Rob Doornebal-Bakker of mevrouw M. de Ruijter, projectleiders van het Platform. Telefoonnummer 036 521 02 00.

 

Samenstelling projectgroep PEPNed:

Dr. Maarten Bak

Dr. Wiepke Cahn

Drs. Frank van Dael

Dr. Rob Doornebal-Bakker

Prof. dr. Peter van Harten

Prof. dr. Iris Sommer

Dr. Diederik E. Tenback

Dr. Ingeborg Wilting

 

Meer informatie over de projectgroepleden is te vinden onder "Over ons".

Terug naar nieuwsoverzicht